Festival čokolade v Radovljici je največja čokoladna prireditev v Sloveniji. Premierno je potekal leta 2012 in od takrat naprej vsako leto aprila navdušuje obiskovalce od blizu in daleč. Na festivalu vsako leto poteka tudi tekmovanje za »Naj pralino«.
Na tekmovanje se je v tem letu prijavilo sedem slovenskih čokoladnic. Mojstra iz avstrijske Čokoladnice Zotter sta ocenjevala pralineje in iskali najboljšega. Poskusila in ocenila sta 14 pralinejev- Pri ocenjevanju sta upoštevala videz, okus, tehnološko pripravo (zahtevnost, postopek izvedbe in izbiro surovin) ter izvirnost.
Zmagal je naš praline Snickers, ki je ocenjevalca prepričal z dovršeno in zahtevno izdelavo ter izbira sestavin, kjer je do izraza prišla izdelava domačih past in arašidovega masla.
In kakšen je zmagovalni praline? Lupina je izdelana iz bele čokolade, polnilo pa iz treh komponent: na vrhu je slana karamela, narejena s piransko soljo, ki jo je Maks izdelal sam. V sredino je dodal arašidovo giandujo, arašidovo praline pasto, ki jo je prav tako izdelal sam iz sladkorja in arašidov. Za hrustljavost je dodano polnilo iz vafljev za kornete.